Княгиня Калина отива на съд

0

Княгиня Калина отива на съд. Районната прокуратура в Самоков е внесла в съда обвинителния акт за шофиране с над 1,2 промила алкохол в кръвта срещу Калина Сакскобургготска, пише „Сега“, като се позовава на информация от държавното обвинение.

Припомняме, че скандалният случай е в съда от края на м.г. Първото заседание по делото е насрочено за 20 февруари.

Дъщерята на Симеон Сакскобургготски бе засечена зад волана след употреба на алкохол на 19 август м.г. след лека катастрофа без жертви на паркинг. Районната прокуратура в Самоков заведе бързо производство по случая. Сакскобургготска е шофирала в района на хотел „Мура“ в „Боровец“, съобщи тогава обвинението.

МВР съобщи, че Калина е била придружена от полицаи да даде кръвна пробата, после обаче прокуратурата обяви, че тя е отказала да даде кръвна проба, а дрегерът ѝ е отчел 1,5 промила и това е резултатът, с който Сакскобургготска ще бъде предадена на съд. 

Инцидентът с Калина стана след последните промени в НК, свързани с шофирането след употреба на алкохол. Затова и автомобилът „Сузуки“, шофиран от Сакскобургготска, беше иззет с протокол за доброволно предаване. Ако съдът признае вината ѝ, колата трябва да бъде конфискувана.

„При паркиране е ударила колата. Може да е изпила една чаша вино, но това не е пиене на алкохол. Това е нищо. Инцидентът е малък. Превръща се в голям проблем, защото е княгиня Калина“, коментира след случката съпругът ѝ Китин Муньос.

Първо версията беше, че е била разстроена, защото едно от кучетата ѝ избягало. После в историята се появи и изчезнал папагал. „От доста малко стана нещо огромно. Но това са други причини. Най-накрая живеем в правова държава. Всеки е еднакъв пред закона. Това е много важно. Никой от тези, които сочат с пръст, обвиняват или злорадстват, не бива да го забравя. Като родител винаги боли. Да се надяваме, че нещата ще приключат“, коментира тогава и Симеон Сакскобургготски.

Читатели на bestnews.bg споделят, че Калина и Китин често са забелязвани заедно на пазар в магазин от голяма търговска верига в един от южните квартали. Дъщерята на Симеон и половинката ѝ от време на време ходели и на фитнес в района.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.