Княгиня Калина се отърва с 8 месеца пробация и 200 лв. глоба, но трябва да плати и още 18 бона

0

Само с пробация и глоба от 200 лева се отърва княгиня Калина, след като бе хваната да шофира колата си с 1,5 промила алкохол. Районният съд в Самоков постанови 8-месечна условна присъда за Калина Сакскобургготска и глоба в размер на 200 лева за шофиране в нетрезво състояние.

Съдът също така ѝ забрани да управлява моторно превозно средство за 8 месеца.

В края на август миналата година княгинята удари колата си при паркиране пред хотел в курорта „Боровец“. При направения тест с дрегер бяха отчетени 1,5 промила алкохол, а след това Сакскобургготска отказа да даде кръвна проба в болница. След последните промени в Наказателния кодекс, свързани с шофирането след употреба на алкохол, полицията отне автомобила, който управляваше княгинята, а превозното средство се оказа на юридическо лице.

Затова и днес самоковските районни магистрати постановиха, че 52-годишната дъщеря на бившия премиер трябва да заплати и сумата от 17 953, 34 лева, която се равнява на автомобила, който е шофирала.

Подсъдимата присъстваше на днешното заседание, но напусна залата, заедно със съпруга си Китин Муньос, като магистратите отбелязаха, че това е станало поради здравословни причини.

Решението на съда подлежи на обжалване и протест пред горната инстанция.

Адвокатът на Сакскобурготска Ина Лулчева заяви, че още не знаят дали ще обжалват присъдата, като подчерта, че княгиня Калина е съдействала на съда.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.