Княз Кирил с юбилей – става на 60 години

0

На 11 юли княз Кирил ще има юбилей – 60 години. На въпрос на „24 часа – 168 истории“ дали прави планове как да го отпразнува, той както обикновено даде знак, че за него самият ден не е от някакво особено значение. Още повече, когато е в обичайния си натоварен работен график в Лондон. „Тук в Обединеното кралство все още е студено и вали, но очаквам с нетърпение малко по-топло време, когато отида в Испания през август“, отговори той.

Обикновено тогава той и трите му деца Мафалда, Олимпия и Тасило се събират в Рая на сърфистите Палма де Майорка, за да се порадват на любимия си спорт и гигантските вълни.

През юни княз Кирил и Катарин Бътлър бяха гости на сватбата на престолонаследника на Йордания принц Хюсеин.

Макар че за него обръщането на още един лист в календара на живота се измерва не с количеството, а с натрупаната мъдрост, през миналата година отново му зададохме въпроса за какво мечтае човек на 59 години.

„Постигането на колкото е възможно повече приятелства, на съюзи – отговори тогава княз Кирил. – Смятам, че това е важно, защото може да доведе до благополучие и до по-добър и пълноценен живот за всички. От друга страна, са необходими компромиси, и това сякаш не е толкова лесно. Но винаги трябва да опитваме да видим и голямата картина, да не затъваме твърде много в дребните неща, които в крайна сметка се превръщат в големи и накрая в проблеми.

Историята е като махало – след определени периоди, когато животът сякаш изглежда по-мирен, по-лесен, неизбежно идват по-трудни, и обратното. След всичко преживяно през Втората световна война, след края на Студената война сега ситуацията се обръща в другата посока, донякъде по по-различен начин, кой знае? Надявам се да не е така.“ Отново някъде в периода на предишния си рожден ден той бе много впечатлен от една нискобюджетна пиеса на Саша Уилсън, която бе станала хит в Единбург и по този повод трупата бе поканена да изнесе представления и в Лондон. А интересът му към нея е обясним, защото сюжетът е посветен на спасяването на българските евреи.

„Всичко мина много успешно и аз бях доволен, че тази невероятна история от България, за която повечето хора, а и много историци на Запад не са чували, бе толкова добре приета от публиката в Англия.“

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.