Ето ги варненските леопардчета, които отиват в Словакия

0

Две новородени мъжки леопардчета бяха представени пред медиите днес в Зоопарка във Варна. Директорът на атракциона Иванка Стоянова разказа, че са родени на 10 април. Леопардите са рожби на двойката, която пристигна във Варна в края на септември от частен зоопарк в Словакия. Единият от родителите е със стандартната леопардова шарка, другият е черен. Бебетата изглеждат по същия начин.

През първия месец майката беше неотлъчно с момчетата, каза още Стоянова. По думите й едва сега бебетата са започнали да проучват света и да излизат навън.

Възрастните леопарди са предоставени на зоопарка като размножителен заем, припомни Стоянова. Поради тази причина бебетата ще бъдат изпратени в Словакия. Те ще живеят във Варна поне докато не навършат четири месеца. По предварителни данни ще са край морето до 1 септември.

Стоянова допълни, че вече е приключил ремонтът на местообитанието на леопардите, вървят процедурите по въвеждането му в експлоатация. Тогава жителите и гостите на Варна ще могат да видят бебетата леопарди.

Междувременно в зоопарка очакват потомство на елените лопатари и много видове птици. Тигрите, които пристигнаха заедно с леопардите, се чувстват прекрасно, но все още няма да имат потомство.

Вълците, които сега са в зоопарка в Кнежа, ще бъдат върнати във Варна, след като приключи ремонтът на клетката им.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.