Комшулук: Наш изселник – любимец на Ердоган

0

Кандидатът за кмет на Голяма Община Ескишехир в Турция Неби Хатипоглу е с корени от Момчилград. Родителите на Хатипоглу са от Момчилград, преди да се изселят през средата на миналия век в Турция. По думите на местните хора Хатопоглу пази спомени за родния град. Той е роден през 1975 година. Бил е президент на местния „Ескишехирспор“, като класира отбора за Суперлигата на Турция, предаде 24rodopi.com.

Хатипоглу е избран за депутат в турския Меджлис от  дясната „Добра партия“ (IYI Parti). По-късно напуска формацията на Мерал Акшенер и преминава в управляващата Партия на справедливостта и развитието – AKP.

Членската му карта е връчена на официална церемония лично от президента на южната ни съседка Реджеб Ердоган. Името на Хатипоглу е едно от 26-те обявени номинации на Ердоган за кметове на областни градове за предстоящите местни избори в Турция на 31 март.

Ескѝшехир (на турски: Eskişehir – дословно Стар град, на старогръцки: Δορύλαιον, Дорюлайон, на латински: Dorylaeum, Дорилеум) е град в Северозападна Турция.

Ескишехир е главен административен център на едноименния вилает. Разположен е на река Порсук, с население над 900 хиляди жители.

Градът има канали с гондоли, подобно на Венеция, минерална вода, парк със замък в стил Дисниленд.

В града се намира най-големият турски университет, който е и 4-и по брой на студентите в света – Анатолийски университет.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.