КОШМАР! Отровиха сърните в благоевградския зоопарк

0

9 сърни са били отровени в зоопарка в Благоевград. 5 от тях са починали, а останалите 4 са в много тежко състояние и са интубирани, съобщи БГНЕС.

Снощи животните са започнали да падат по земята. Веднага е извикан екип от местни ветеринарни лекари. Към тях са се присъединили и специалисти от София. Там са били общинари и полицаи. Прокуратурата е образувала досъдебно производство за умишлено умъртвяване на животни.

В социалните мрежи се появи твърдение, че сърните са починали след ваксинация. То бе официално отхвърлено. В мрежите се вихрят и дебати как точно по-малките зоологически градини у нас се грижат за животните.

Зоопаркът в Благоевград е със свободен вход за всички граждани, а животните живеят в среда, близка до естествената им.

„Категорично мога да кажа, че на животните не са поставяни ваксини, извършено е обезпаразитяване на всички обитатели в зоопарка преди два дни. Оцелелите сърнички са изведени от ограждението, където живеят, мястото е почистено основно, след което те са върнати отново там“, заяви управителят на зоопарка Крум Попниколов. „Надяваме се причинителите на това деяние да бъдат установени, като за целта Община Благоевград ще продължи да работи по случая и да оказва пълно съдействие на компетентните органи. Апелираме към жителите и гостите на Благоевград да не се доверяват на фалшиви информации, които се разпространяват в социалните мрежи!“, заяви градската управа.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.