КРАЙ! Гешев внесе последните документи от Испания по „Барселонагейт“

0

Бойко Борисов вече трябва да застане пред съда по скандалния случай „Барселонагейт“!

Главният прокурор Иван Гешев внесе в 49-ото Народно събрание последната част от вече изпратени множество преводи от испански на български език на материали, получени във връзка с изпълнена от Кралство Испания Европейска заповед за разследване (ЕЗР) по висящо досъдебно производство на Софийска градска прокуратура (СГП), което касае бившия министър-председател и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов, съобщиха от държавното обвинение.

Допълнителните материали представляват относими доказателства към внесеното искане за разрешение за възбуждане на наказателно преследване срещу Борисов.

Материалите са във връзка с досъдебно производство на Софийска градска прокуратура, известно в медиите като „Барселонагейт“. 

Обвинител №1 внесе искането за сваляне на имунитета на Бойко Борисов в деловодството на 49-ото Народно събрание на 2 юни, а лидерът на ГЕРБ обяви, че няма намерения да се отказва доброволно.

Два дни по-рано бившата „Мис България“ Ивайла Бакалова, която бе определена от журналиста Бойко Станкушев като ключов свидетел по разследването за имота в Барселона, даде показания в прокуратурата и обяви, че е била заплашвана, но не се страхува за живота си. Бакалова сподели, че според нея в казуса има финансово престъпление.

Пред обвинението свидетелства и бившият шеф на „Лукойл“ Валентин Златев, който беше призован на разпит във връзка с делото „Барселонагейт“, тъй като малко след избухването на скандала къща в испанския град е продадена на местен бизнесмен, но основен акционер в дружеството продавач е служител на Златев.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.