Край! Руската дума забрани единодушно смяната на пола

0

Руската дума прие закон, който забранява смяната на пола. В подкрепа на закона гласуваха всичките 386 депутати, които участваха в днешното пленарно заседание, предаде БНР.

Документът забранява хирургическите операции и хормоналната терапия. Медицинска намеса се допуска само при случаи на вродени аномалии при децата. На хората, които вече са сменили пола си се забранява да осиновяват деца и да бъдат настойници, а ако са сключили граждански брак, той ще бъде анулиран.

Председателят на Думата Вячеслав Володин заяви, че авторите на документа искат да запазят страната от „дяволската политика на Съединените щати, където се пропагандират тези нови псевдоценности“.

По-малко от 3000 души в 146-милионна Русия са сменили пола си в периода от 2016 до 2022 г., сочат данни на министерството на вътрешните работи. Преди второто четене на законопроекта руски юристи и лекари настояха той да бъде оттеглен. Те обясниха, че документът нарушава правото на живот и на медицинска помощ на трансджендърните хора, както и че натрапва определена идеология.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.