Крал Чарлз III се появи на кон на парада за рождения си ден

0

Възродена бе традиция, от която кралица Елизабет се отказа през 1986 г.

Във Великобритания днес бе проведен първият официален парад по случай рождения ден на новия монарх крал Чарлз Трети, който се появи, яздейки кон, за да инспектира войниците в церемония, провеждана ежегодно от 1760 г., предаде Ройтерс.

Парадът се състоя само няколко седмици след коронацията на Чарлз на 6 май – друга церемония, в която войници маршируваха в алени палта и шапки от меча кожа в центъра на Лондон под звуците на музика, изпълнявана от военни оркестри.

С появата си на кон 74-годишният Чарлз възроди традиция, от която майка му кралица Елизабет се отказа през 1986 г., когато беше на 60-годишна възраст, предаде БТА. 

По време на ежегодната церемония Чарлз бе посрещнат с кралски поздрав и извърши инспекция на войниците пред 8000 зрители, следван от сина си принца на Уелс, сестра си принцеса Анна и брат си херцога на Единбург, също на коне. Кралицата и принцесата на Уелс ги следваха в карета.

След това Чарлз се върна в Бъкингамския дворец, откъдето заедно със своето семейство наблюдава прелитането на около 70 военни самолета и хеликоптера.

Чарлз стана крал, след като майка му кралица Елизабет почина на 96-годишна възраст миналия септември. Парадът отбелязва официалния рожден ден на британския монарх и обикновено се провежда през юни, посочва Ройтерс. Действителният рожден ден на Чарлз е на 14 ноември.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.