Куката крещи пред съдебната зала: Момчето молеше да го снимаме

0

Тодор Огнянов-Куката, Петко Караилиев-Чеченеца и Емили Йорданова (с име по документи Даниел Йорданов) бяха отведени под конвой в Районния съд в Пловдив, който удовлетвори искането на прокуратурата за постоянното им задържане под стража. Мярката е заради скандалното видео, в което на 3 април тримата връзват на каишка като куче 20-годишно момче и го разхождат из пловдивски мол. 

„Момчето настояваше и молеше да го снимаме“, повтаряше Тодор Огнянов-Куката, докато го водеха към съдебната зала, заедно с другите двама обвиняеми за хулиганство с особена дързост и цинизъм, наказанието за което е до 5 години затвор.

Пред съда Тошо Куката каза, че Емили била заплашвана, за да го натопи като организатор на клипа. „Не знам дали е Емили, или Даниел Йорданов, но ми сподели, че е била заплашена с убийство, че ще бъде залята с киселина“, каза той, цитиран от 24 часа. Той посочи като автор на обаждането мъж на име Стоян. Траннсексуалната Емили добави, че въпросният ѝ се заканил и да я пребие и изнасили.

Димитър Киров, защитник на потърпевшия, коментира пред bTV, че „това е класическата ситуация, в която насилникът се опитва да прехвърли отговорност за собствените си деяния върху жертвата“.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.