Кувейт и Ливан забраниха филма „Барби“, не отговарял на традиционните ценности

0

Властите в Кувейт и Ливан забраниха филма „Барби“, защото не отговарял на традиционните арабски ценности, предадоха световните осведомителни агенции.

Освен прожекциите на „Барби“ кувейтските власти наложиха забрана и на филма на ужасите „Говори с мен“ заради несъответствие с моралните стандарти и разпространение на идеи, които противоречат на традиционните ценности. Това съобщи в сряда вечерта информационна агенция КУНА.

Министърът на културата на Ливан Мохамад Мортада също реши да забрани прожекцията на филма „Барби“ на територията на републиката поради несъответствието на показаните в него ценности с моралните насоки на ливанското общество. Това съобщи националната агенция „Ал Ватания“.

Заместник-министърът на информацията и културата на Кувейт Лафи ал-Субей каза, че комисията за надзор на филмите в страната се стреми да „предотвратява всичко, което накърнява морала или подбужда към нарушаване на обществения ред, обичаите и традициите и насърчава идеи, чужди на обществото. По думите на зам.-министъра такива мерки ще бъдат предприети срещу всяка лента, която пропагандира ценности, които са в разрез с визията на обществото и местните обичаи, пише БТА.

Въпреки че премиерата на „Барби“ беше отлагана няколко пъти в страните от Персийския залив, комедията може да бъде гледана от днес, 10-и август, в Обединените арабски емирства, Саудитска Арабия и Бахрейн.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.