КЗП се захваща с високите такси на мобилните оператори

0

Комисията за защита на потребителите (КЗП) ще направи анализ и преценка дали клаузите за индексиране на цените на мобилните услуги в договорите с общи условия са неравноправни. Това съобщи администрацията на националния омбудсман Диана Ковачева.

Проверката е разпоредена от Министерството на икономиката. Общественият защитник е уведомена за нея с писмо от заместник-министъра на икономиката Янко Топалов.

На 28 март омбудсманът сезира служебния министър на икономиката и индустрията Никола Стоянов за неравноправни клаузи и нелоялни търговски практики от страна на мобилните оператори. Те увеличиха едновременно месечните си тарифи с 15.3 на сто.

Министерството на икономиката настоява Комисията за защита на потребителите да се произнесе дали мобилните оператори предлагат нелоялна търговска практика по смисъла на Закона за защита на потребителите във връзка с приложената индексация на цените на мобилните услуги.

Комисията трябва да провери и дали клаузите за индексиране на цените на мобилните услуги в договорите с общи условия, предлагани на потребителите, са неравноправни по смисъла на Закона за защита на потребителите.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.