Легендарната Ласка Минчева си отиде на Богоявление

0

На Богоявление България загуби една от легендите на националната телевизия. На 82-годишна възраст си отиде режисьорката Ласка Минчева. Тъжната новина съобщи племенникът ѝ Атанас Михайлов.

„С прискърбие ви съобщавам, че в 19:00 часа от този свят си замина моята леля и голям режисьор Ласка Минчева. Поклон пред паметта ѝ“, написа той на фейсбук страницата си.

Ласка Минчева бе дясна ръка на големия Хачо Бояджиев – двамата бяха невероятен творчески тандем. Тя започва работа с него, когато е едва 24-годишна. По онова време още следва тонрежисура в Букурещ, а Хачо Бояджиев току-що се е завърнал в родината от Канада. Харесва я как работи и се оказва щастливата ѝ звезда. Учи я на максимализъм в професията. И макар че двамата са „два остри камъка“, се оказва че заедно „мелят“ добро „брашно“.

Под режисурата на Ласка Минчева са създадени десетки емблематични предавания на Българската национална телевизия, сред които „Мелодия на годината“, „Златният Орфей“, „Ален мак“, „С бъклица и дрян. Тя е и учител на няколко поколения телевизионери.

След като през 2018 г. режисьорката загуби дъщеря си Вихра Смилова, която страдаше от онкологично заболяване, здравословното ѝ състояние бе тежко и за нея се грижеше нейният племенник. 

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.