Единият от братя Галеви почина

0

Настанаха лоши времена за престъпния контингент у нас. След като Къро бе убит преди броени дни, вчера стана ясно, че единият от братя Галеви се е прибрал у нас и е починал.

Ангел Христов – Геле, който заедно с Пламен Галев напусна страната, след като двамата бяха осъдени за организирана престъпна група, е влязъл в България, но малко след това е бил покосен от инфаркт, съобщава Struma.bg.

Не е ясно как издирваният с червена бюлетина от Интерпол Геле е минал границата, без да бъде арестуван.

Според запознати той се настанил в имението си в Ресилово, където се почувствал зле и починал от инфаркт.

Погребението на Ангел Христов, което трябваше да е днес, е спряно, съобщава БНТ. Спирането е във връзка с разследване на начина, по който Христов се е прибрал в България, без за бъде задържан за излежаване на присъда.

„Жалко, че си отиде млад човек. Двамата много направиха за обновяване на черквите в района. Патронните икони на църквите, които са от златна мозайка, са дарение от тях“, коментира пред „24 часа“ архиерейският наместник на Дупнишка духовна околия отец Георги Паликарски.

Двамата братя бяха осъдени за организирана престъпна група, ръководител на която бил Галев, а Христов – участник. Чрез нея те извършвали рекет, изнудвания. Срещу тях се водеха дела и за отнемането на тяхно имущество.

Последно имената им бяха замесени в изчезването на Янек Миланов от Дупница, за когото се твърдеше, че последно е видян да се качва в автомобила на гард на Галеви.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.