Майката на Ивет Стайкова изплака в съда: Взимах кредити, за да ѝ плащам задълженията за дрога

0

„Гласове ѝ казвали да скочи, да ме удря, а на следващия ден не помнеше нищо. Когато взимаше наркотици, погледът ѝ ставаше друг. Взимаше наркотици по 4 пъти на ден.“ Това разказа пред Софийския градски съд Цветелина Илиева, която е майка на 19-годишната Ивет Стайкова, пише „24 часа“.

Момичето е подсъдимо за убийството на баба си актрисата Виолета Донева. Според прокуратурата тя е наръгала възрастната жена 54 пъти в нощта на 18 октомври 2022 г. Днес показания даде нейната майка.

„Отношенията ѝ с баба ѝ бяха прекрасни. Тя ѝ изпращаше пари да си купи ботуши, както и за храна. Те се чуваха и виждаха. Всяка Коледа ходеше при нея. Много добре се разбираха с Виолета и са си споделяли“, каза Цветелина Илиева.

Открила, че дъщеря ѝ взема наркотици, когато била на 14 години. Започнали да ходят при психиатъра д-р Петър Василев, но нямало подобрение. „Виждаше как хора се движат по покрива“, разказа майката. От думите ѝ стана ясно, че Ивет е имала халюцинации.

Ивет първо учила в Арменското училище. После била прехвърлена в 30-о училище. Там обаче я хванали с наркотици. След това се записала в Училището по текстил и дизайн в „Лозенец“. Там още първия срок я хванали с машинка за дрога. След това, за да се откъсне от средата, станала частна ученичка. Майка ѝ се принуждавала да взима кредити, с които да ѝ плаща задълженията, натрупани от наркотиците.

Жената описа кошмара, който са преживели заедно с Ивет, когато е била под въздействие на наркотици. Веднъж например майка ѝ я завела в „Пирогов“, защото си била внушила, че страда от нелечимо заболяване. В тоалетната обаче момичето отново се надрусало. По пътя към дома било кошмарно. Ивет крещяла и удряла майка си. На следващия ден като мине въздействието на наркотиците, момичето казвало, че нищо не помни.

Докато Цветелина разказваше за ужаса, плачеше както тя, така и дъщеря ѝ.

Тя имаше мания за преследване, обясни жената. Например бус минава покрай нея и Ивет карала майка си да върви пред нея, защото смятала, че превозното средство я преследва. Когато взимала наркотици, Ивет казвала, че не ѝ се живее, защото била нещастна.

На края на днешното заседание подсъдимата Ивет Стайкова поиска копие от всички разпити по делото и материалите за цялото съдебно производство, като подчерта, че иска да е запозната с всичко.

Следващото заседание съдът определи за 11 декември.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.