Македонският певец от „Евровизия“ с български корени Васил Гарванлиев: Има много гладни политици

0

Васил Гарванлиев разбуни духовете в родината си, след като в клипа му за „Евровизия“ се появи българският флаг. Ситуацията се нажежи още повече, след като Гарванлиев призна за българските си корени и двойното си гражданство. Въпреки това той гордо нарича Северна Македония своя родина и не крие откъде е тръгнал. Днес Васил живее в Чикаго, където среща своята голяма мъжка любов.

– Г-н Гарванлиев, на 4 февруари отбелязваме 151 години от рождението на Гоце Делчев. Какво според вас представлява неговата фигура – надежда за взаимни двустранни празненства между двете страни или конфликт без решение?

– Аз съм горд македонец с малко българско наследство, но преди всичко съм човешко същество, чиято мисия в живота е да споделя историята си чрез гласа си и да докосвам и вдъхновявам всеки, който ме чуе. Аз съм глобален посланик на културната диаспора и моят паспорт е музиката.

Пея и пиша музика. Така че ме попитайте за това и ще ви отговоря! Политика… има много гладни политици… Оставете политиката за тях и ми позволете да ви разкажа за силата на песента. Имах честта да бъда единственият международен артист, който се представи на „София прайд“ през 2021 г. с около 10 000 красиви подкрепящи души и казах следното, преди да запея: „В музиката няма граници, няма омраза, няма цвят, раса и няма политика. В музиката има любов. Така че нека го отпразнуваме заедно.“

– Как се промени животът ви след участието в „Евровизия“?

– Невероятно! Успехът е относителен и за мен научих най-важните уроци – за съсредоточаване върху себе си и любов. Успях да стоя горд и да представя моята Македония, докато пеех оригиналната си композиция „Тук стоя“ възможно най-добре. Имах и честта да бъда избран за композитор на България на „Детската Евровизия“, където изградихме невероятен музикален културен мост с песента The Voice of Love. Тези песни капсулират моето послание като артист и не мога да бъда по-горд от малките Мартин и Дени, които я изпяха великолепно. Разбрах, че мисията и гласът ми трябва да бъдат споделени надлъж и нашир и тук, в Чикаго, където живея, подготвям следващите си проекти, които да споделя с всички вас.

– Как върви кариерата ви в момента и с какви нови песни ще изненадате феновете си.

– Много съм горд, че подписах договор за ексклузивно разпространение с моите братя от BG Muze и в момента завършвам последния сингъл – Porcelain Soldier – поп проект, който ви дава моето уникално поп звучене, вдъхновено от латино и балкански бийтове. Също така съм развълнуван да споделя, че най-накрая се фокусирам върху първия си голям солов албум, който ще бъде моята лична история, споделена чрез песни. Това е кросоувър албум с класическа, оригинална, стандартна и балканска музика.

– Споделете ни и за вашата любов. Официално обявихте през лятото на 2022 г., че сте се сгодили. Как се запознахте и как върви животът ви в САЩ?

– Истинска приказка! Дойдох в Чикаго миналия септември, за да запиша песента Porcelain Soldier, и в крайна сметка отидох на среща в Tinder (онлайн приложение за запознанства – бел. авт.). Не знаех, че ще срещна мъжа на мечтите си. Винаги казвам – внимавайте с желанията, които си правите, те се сбъдват. Той наистина е всичко, за което съм мечтал и на което съм се надявал. Не мога да бъда по-горд, че имам някой като него до мен, с когото да споделям и да преминавам през живота.

Гоце Делчев

Гоце Делчев

– Какво следва оттук нататък?

– Завършвам два много разнообразни проекта и се надявам да започна да обикалям и да изпълнявам и двата, за да се свържа с фенове по целия свят и да споделя историята си чрез гласа си.

– Какво е посланието ви към хората?

– Бъдете смели да бъдете себе си, съсредоточете се върху своята работа и оставете сърцето си да грее ярко към по-добро бъдеще за всички нас.

С мъжа на мечтите му

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.