МЪЛНИЯ! Нойзи се отърва с условна присъда, остава без книжка 14 месеца

0

Половинката на Мария Игнатова – Ивайло Цветков-Нойзи, който бе изправен пред съда, след като беше хванат да шофира колата си пил, поиска споразумение по делото.

Прокуратурата от своя страна предложи присъда от 10 месеца условно с 3-годишен изпитателен срок. Социалният антрополог остава без книжка за година и 2 месеца, а колата му се отнема в полза на държавата.

Съдът отмени наложената му по-рано гаранция от 3000 лева.

„Много съжалявам“, каза той пред Нова телевизия докато чака да бъде напечатано споразумението, за да го подпише.

Припомняме, че Цветков застана пред Темида, след като на 17 ноември миналата година беше хванат да управлява лек автомобил БМВ по Околовръстния път в София в нетрезво състояние. Първоначално той е тестван с дрегер, който е отчел положителна проба – 2,12 промила алкохол в издишания въздух. След това Нойзи е дал проба за изследване в болница, която е показала, че е шофирал с концентрация на алкохол в кръвта си над 1,2 на хиляда, а именно 2,52 промила.

Повдигнатото срещу културния антрополог обвинение е по член 343б, ал.1 от Наказателния кодекс – „Който управлява моторно превозно средство с концентрация на алкохол в кръвта си над 1,2 на хиляда, установено по надлежния ред, се наказва с лишаване от свобода от една до три години и с глоба от двеста до хиляда лева“.

След ареста си 51-годишният Ивайло Цветков-Нойзи излезе с коментар в социалните мрежи: „Ще бъда съвсем откровен: сглупих сериозно. И много ме е срам. Не се беше случвало и няма и да се случи пак“, пише Нойзи в профила си във Facebook. „Причините и подробностите не са важни – важни са поуката и отговорността, която ще понеса. Извинявайте“, добави тогава той.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.