Мъж с расо и кръст нападна Кирил Петков пред президентството

0

Мъж с расо и кръст в ръката атакува Кирил Петков пред Президентството днес. Полицията предотврати опит за нападение срещу съпредседателя на „Продължаваме промяната“ и номинирания за премиер с втория мандат на ПП-ДБ акад. Николай Денков.

Сцената се разигра в рамките на протест минути преди двамата да влязат в президентството, където бе връчена папката с изпълнения мандат за състав на редовно правителство.

Протестът бе организиран от политическа партия „Левицата“ и бе обявен „срещу грубото погазване на държавността и безпрецедентния политически цинизъм“. Визира се порочното, според протестиращите, сътрудничество между ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС, които се разбраха да управляват съвместно страната в следващите минимум 18 месеца. 

Надуваеми булка и младоженец с ликовете на Кирил Петков и Бойко Борисов, посрещнаха представителите на ПП и ДБ, а на площада пред президентството прозвуча Сватбеният марш. На лицето на булката бе залепена снимка на Кирил Петков, а младоженецът бе изобразен с лика на Бойко Борисов. Протестиращите обясниха, че съпровождат Борисов и Петков към тяхната сватба.

Пърформансът обаче не приключи с това. Когато колата, превозваща съпредседателя на ПП и номинирания за премиер спря пред президентството и двамата слязоха от нея, към тях се спусна нападател, облечен с черно расо и с кръст в ръка. Той тръгна да напада Петков, но в същия момент полицаите го задържаха предотвратиха нападението. В крайна сметка, Петков и акад. Денков влязоха невредими в президентството.

Мъжът, чиято самоличност и мотиви засега не са известни, е задържан.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.