Мъж заплаши с убийство военния министър, арестуваха го

0

Мъж заплаши с убийство военния министър Тодор Тагарев. Човекът е изпратил заплашително лично съобщение на профила във Фейсбук на министъра.

Софийската районна прокуратура съобщи, че е повдигнала обвинение на 39-годишен мъж за закана с убийство, отправена към действащ министър.

В съобщението не се уточнява срещу кой министър е била отправена заплахата, но по информация на БНР става въпрос за министъра на отбраната Тодор Тагарев.

Прокуратурата уточнява, че на 4 юли в София обвиняемият се заканил с убийство на министъра, като му изпратил заплашително съобщение на личния му профил в социална мрежа в интернет. Мъжът е задържан за срок до 72 часа. Предстои да бъде внесено искане в съда за разглеждане на дело за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“.

Това не е първата закана към високопоставен служител на държавната власт. На 24 октомври 2021 г. след 22 часа във Варна Любомир Яков изпратил две съобщения на имейла на Министерството на правосъдието, в които написал, че има пистолет и ще убие Ива Митева.

Ден по-късно отново след 22 часа, но в София, от личната си електронна поща Яков изпратил имейл на електронна поща на МП, в който написал, че ще убие Бойко Борисов.

След като си призна вината, 26-годишният Яков сключи споразумение с прокуратурата и получи затвор от 7,5 месеца. 

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.