МДПС избира нови лидери

0

Делегатите на IX-ата Национална конференция на Младежкото ДПС избират свое ръководство днес (10 февруари), предава БТА. На заседание на Централния съвет на ДПС на 17 ноември бе освободен председателят на младежкото ДПС Сезгин Мехмед. А Танер Кабил зае временно поста. Очаква се сега делегатите да изберат съпредседатели в ръководството си, както бе предложено за бъдещото развитие на партията от почетния председател Ахмед Доган.

Те са предложени след областната конференция в Търговище. Там младежите са взели решение да издигнат Танзер Юсеинов и Ибраим Зайденов за съпредседатели, се разбира от пост във фейсбук страницата на младежката организация. Между номинираните за председателския пост са Адем Чакалов, Рахим Юмерефенди и Танзер Юсеинов.

На 24 февруари пък ще се решава кой ще застане начело на партията. За поста почетният председател Ахмед Доган номинира дългогодишния депутат, бивш министър и вицепрезидент на Либералния интернационал Джевдет Чакъров и настоящия председател на групата на ДПС Делян Пеевски. В началото на годината Доган изрази изрази опасенията си от случващото се в структурите, обяви се за промяна в движението и предложи като единствен изход от ситуацията лидерският пост да бъде поделен между двама души. Те трябва да работят в тандем, като всеки от тях поеме конкретни задачи, с които той разчита, че може да се справи по-добре от другия.

През есента на 2023 г. Пеевски беше избран за съпредседател на групата заедно с лидера Мустафа Карадайъ, а след изненадващата оставка на Карадайъ в началото на ноември, пое изцяло тази роля. В момента оперативното ръководство на ДПС е в ръцете на Ахмед Доган, който обясни решението си за връщане в политиката със състоянието на партията.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.