Мегаскандал! Изкуствен интелект даде интервю от името на Шумахер

0

Грандиозен скандал разбуни духовете в Германия, а в центъра е Михаел Шумахер. Пилотът, който преди почти 10 години претърпя тежка мозъчна травма при ски инцидент, се възстановява в семейното имение, а съпругата му Корина не допуска почти никого да припари до него.

Самата тя изключително рядко дава информация за здравословното му състояние, а ако изобщо сподели нещо, то е твърде оскъдно.

Стигна се дотам папараци да изнудват Корина Шумахер за сериозни суми, твърдейки, че разполагат със снимки на съпруга й, но до публикуването им така и не се стигна. И затова тази сутрин новина номер 1 в Германия бе интервю с легендарния пилот, пише Дир.бг.

То бе публикувано от вестник Die Aktuelle, но с едно важно уточнение. Отговорите не е давал лично Михаел Шумахер, а изкуствен интелект. Така наречените AI приложения са отговаряли от името на германеца, обработвайки огромно количество от информация в интернет и доближавайки (може би) отговорите максимално до реалността.

Така от „думите на Шумахер“ става ясно, че той може да се изправя на краката си с помощта на близките си, както и да осъзнава какво се случва около него.

От изданието признаха, че „интервюто“ е провокация, като цели да се повдигнат въпроси както за навлизането на технологиите в живота, така и за политиката на семейството Шумахер за тотална изолация и липса на каквато и да било информация към милионите фенове на пилота.

Веднага след публикуването заваляха тежки критики, че по този начин се петни името на Шуми и се призова към сериозни санкции за разпространяване на фалшива новина.

В последните месеци около името на пилота най-много се разшумя заради откривателя му Еди Джордан, който на няколко пъти публично коментира как „Михаел е тук, но всъщност не е“.

Наложи се реакция и от Жан Тод – бивш шеф на Ферари и един от малкото допуснати от Корина до леглото на Михаел. Ексначалникът призова да се спрат сензационните писания и семейството на Шуми да бъде оставено на спокойствие. Нещо, което от Die Aktuelle очевидно не направиха…

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.