МЕГАСКАНДАЛ! Шефка на инвитро център в Плевен замесена в афера с дрога, мъжът ѝ – близък до Стоил Славов – Телето 

0

Грандиозен скандал в Плевен – мастита докторка, собственичка на инвитро център, се оказа забъркана в афера с наркотици, съобщи Alarma.bg, като се позова на свой източник, предоставил снимки и документи за криминалната схема.

В центъра на сюжета е доц. Емилияна Конова, собственичка на Клиничния институт за репродуктивна медицина „Св. Елисавета”.

Емилияна Конова

Конова притежава и помещението, което в момента е салон за красота „Фрея” на ул. „Янко Сакъзов” №1 в Плевен, наето от Габриела Бориславова Тикванска с ЕГН 920121****.

В салона при полицейски обиск са открити наркотиците на гаджето на Габриела – Николай Николов– четири пакета кокаин с чистота от 39 до 43 процента.

Източникът ни разкри, че хазяйката на Габриела – доц. Емилияна Конова, е съпруга на застреляния с „Калашников” преди 20 години мутробизнесмен д-р Людмил Конов, спряган като наследник на петролните схеми на боса от СИК Стоил Славов – Телето.

Николай Николов

Шокиращо, но салонът за красота на Габриела се превърнал в център за преразпределение на наркотици, който се управлявал от любовника на фризьорката – Николай Николов, твърди информаторът на Alarma.bg.

Именно в салона при операция на МВР на 6 юли 2023-а са спипани наркотици.

Странното е, че наркоделото подозрително се протака. Според източник от Темида причина били връзките на докторката в съдебната система, останали от времето на мъжа ѝ Людмил Конов.

„Шефе, ликвидирали са Людмил, дето пое схемите с горивата на Стоил Славов – Телето. Готви се за лоши неща, СИК или червените със сигурност ще искат възмездие“, обяснява по телефона с разтреперан глас на своя шеф висш полицай от Плевен на 21 юни 2004.

Минути преди това наемни килъри ликвидират известния бизнесмен Людмил Конов. Приживе той е сочен за един от най-влиятелните хора в Северна България. Според спецченгета Конов е човекът, който наследява петролния бизнес на боса на СИК Стоил Славов.

Килърите причакват бизнесмена пред дома му на бул. „Русе“. Малко преди полунощ джипът на Конов спира пред луксозната кооперация. Докато бизнесменът се отправя към входната врата, проехтяват три изстрела.

Куршумите от автомат „Калашников“ го поразяват в гърба и той пада на земята. Успява да набере номера на съпругата си Емилияна и да промълви „Убиха ме“. Живее още 4-5 минути. Последните му думи са „Боли, много боли“.

Людмил Конов, чиято съпруга е хазяйка на Габриела и гаджето ѝ наркодилър Николай Николов, се появява в медиите за сефте само няколко месеца преди екзекуцията му. Повод е опитът за убийство на плевенския съдия Валери Цветанов. Магистратът бе застрелян пред дома си от двама мотоциклетисти. Три от куршумите го уцелват, но той оцелява по чудо.

Ден по-късно съпругата на съдията Елена Цветанова разказа на тогавашния главен секретар на МВР ген. Бойко Борисов, че мъжът ѝ е рекетиран да плати 60 000 лв. Парите са искани от окръжния прокурор на Плевен Евелина Попова, шефа на РЗБОП подп. Мирослав Николов и Людмил Конов.

В замяна на парите тримата обещават да покрият доклад на плевенската полиция, поискан от Висшия съдебен съвет за връзките на Цветанов с местни крими типове.

След оплакванията на Евелина Попова започва проверка от Инспектората на МВР, която не намира данни за искан подкуп. Единственото последствие от скандала бе, че кариерата на антимафиота Мирослав Николов е провалена, а висшият пост в МВР, за който е готвен, е зает от негов колега, сочен за близък до политическото лоби на Конов.

Твърди се, че Людмил Конов е заплашил съдията, че в подготвяната версия на доклада ще има пикантни данни за историята от 4 април 2003 г., разиграла се в притежавания от Конов хотел „Ростов“, когато в лоби бара е разстрелян с пет куршума известният плевенски бандит и сутеньор Марио Иванов-Каратиста.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.