Мел Гибсън почете паметта на българския актьор Христо Живков

0

Холивудската суперзвезда Мел Гибсън, който е продуцент, режисьор и съсценарист на „Страстите Христови“, изказа своите съболезнования за смъртта на една от звездите в излезлия през 2004 г. филм, Христо Живков, предава Deadline.

48-годишният българин, който се превъплъти в образа на апостол Йоан за продукцията, издъхна в края на миналата седмица в Лос Анджелис.

Моят скъп приятел Христо загуби своята героична битка с рака на панкреаса. До последния момент той беше изпълнен с надежда и духът му беше силен„, написа актьорът в изявление. „Ще ми липсва, но знам, че страданието му е приключило. Бог да го пази.“

В лентата, която спечели 612 милиона долара от кината по цял свят, Христо Живков си партнира с Джим Кавийзъл и Моника Белучи. След премиерата ѝ той продължава да поддържа връзка с нейния създател, като двамата се срещат няколко пъти през последните 19 години. Очакваше се нашенецът да участва в отдавна оповестеното продължение с работно заглавие „Възкресение“, ако и когато то се осъществи. 

Първи у нас кончината на талантливия артсит обяви историкът Димитър Стоянович, който публикува негова снимка в социалната мрежа на Facebok. 

Сбогом, прекрасно момче„, гласеше посланието му към кадъра.

Христо Живков е роден на 18 февруари 1975 г. в София. Става популярен с ролята на Джовани де Медичи в италианския филм на режисьора Ермано Орми „Занаятът на оръжията“ през 2001 година. Три години по-късно изиграва Йоан Богослов в кино лентата на Мел Гибсън „Страстите Христови“.

През 2006 г. игра в италиански телевизионен сериал, през 2016 г. участва в българската версия на телевизионното риалити предаване „Big Brother“.

Последната му на големия екран бе през 2019 г.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.