Мира Добрева след като излезе от кома: Разбрах колко е крехък животът

0

„Точно един месец след онази превратна нощ, в която разбрах колко крехък е животът. Това е първото ми излизане по маршрут по-различен от този до болницата“.

Това сподели тв водещата Мира Добрева в профила си във Фейсбук

Журналистката качи видео от манастира „Свети Димитър“ в село Лозен, с което доста развълнува последователите си, тъй като това е първото ѝ излизане по маршрут, различен от този до болницата.

„За жалост, ще трябва да почакам малко, преди отново да мога да катеря, да се върна на работа и в живота въобще. Но засега съм благодарна, че видях това място, което препоръчвам и на Вас“, добави Добрева.

Мира получава остър перитонит в началото на месеца и по спешност е приета за операция на корема в „Пирогов“. Интервенцията е успешна, но по-късно се развиват усложнения. Мира Добрева спира да диша, това кара лекарите да я поставят в медикаментозна кома и да я интубират.

Преди няколко дни Мира се изповяда за преживяното в социалните мрежи.

„Ето че след всичко заставам отново пред Вас, за да благодаря на Бог, че подреди нещата така, че да съм у дома, а не далеч от болница, когато се случи моето изпитание! Благодаря, че ме повери в ръцете на добри лекари. Д-р Методи Джуджев, в телефона си съм Ви записала като „Спасителят“. Два дни по-късно, когато се наложи да постъпя в Реанимация, ме прие друг благодетел – доц. Георги Георгиев. И двамата не ги познавах. Свикнали сме да търсим връзки, когато става дума за операции, за здравето ни. И това е нормално… В моя случай нямаше време за нищо, разчитах само на връзката си с Бог и имах упованието си в Него. Молех се само да разпери крилото си над докторите, за да си свършат по най-добрия начин работата. С това искам да кажа, че не ни трябват много връзки. Освен една – спасителната… Благодаря на медицинските сестри в Реанимация – Вие сте толкова специални хора!

И накрая, но не на последно място – благодаря на Бърза помощ. Този път тя дойде наистина бързо и това бе от решаващо значение за всичко. Благодаря на близките си, че бяха до мен, и на Вас, че изпращахте молитвите си за мен. Толкова трогателни думи прочетох! По нов начин бавно ще се връщам в стария си живот, но не искам да говорим повече за операцията, комата или болницата. Благодаря на всички за подкрепата!“, написа Мира, предаде „Ретро“.

Дъщеря ѝ Лора, която бе неотлъчно до нея по време на борбата ѝ за живот в болницата, разкри, че майка ѝ е получила силни болки в корема след семеен поход до Рилските езера. Благодарение на бързата реакция на Бърза помощ, които пристигнали моментално, последствията не са били фатални. Мира не е имала явни симптоми, а щерка ѝ споделя, че ако кризата се била случила, докато са били толкова високо в планината, не се е знаело дали ще могат да я спасят.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.