Мистерията се разплита: Бивш шеф на болница „Лозенец“ релаксирал в лукс апартамента с джакузи, пури и алкохол

0

Министерството на здравеопазването проверява случая с разкрития луксозен апартамент в болница „Лозенец“, съобщава „Нова телевизия“. По сигнала работи и Софийската градска прокуратура.

Апартаментът, който се намира на последния етаж на болницата – между операционните и отделението по ортопедия, разполага с джакузи, сауна, кутии с пури и бутилки марков алкохол.

Сегашното ръководство твърди, че никой от здравното заведение не е имал достъп до апартамента. До него се стига със специален асансьор с чип. В жилището има две бани, като в едната има голямо джакузи, както и сауна.

Новият здравен министър проф. Христо Хинков заяви пред телевизията, че след като се върне от командировка в Люксембург ще се занимае с казуса, тъй като до момента не е наясно с обстоятелствата около жилището фантом.

Служебният министър на здравеопазването д-р Асен Меджидиев казва, че докато е бил на поста, проверката на вътрешния одит в Здравното министерство не е имала резултат.

Пред 24 часа бившият директор на болницата проф. Любомир Спасов казва, че искат да го набедят и наклеветят, защото е кандидат за декан на Факултета по медицина на Софийския университет „Свети Климент Охридски“. Изборът е на 23 юни.

„Това не е апартамент, а кабинет с помощни помещения, в който има и място за почивка и възстановяване, което съм ползвал за релакс, когато съм оперирал по 15 часа в денонощието“, каза още проф. Спасов.

Той беше сменен начело на болницата през 2021 г. заради редица нарушения, включително и за съмнителни трансплантации.

„Хората, които сега хвърлят обвинения, нямат представа какво означава да оперираш и животът на други да зависи от теб и състоянието ти – физическо и психическо, което трябва да бъде перфектно, за да не се застрашава животът на болния, казва още Спасов.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.