Митьо Очите живеел със заседнал куршум в тялото

0

Несебърският бос Димитър Желязков – Митьо Очите, се ожали пред съда, че имал заседнал куршум под лявото ребро, и за пореден път поиска да бъде пуснат на свобода.
 

В момента Димитър Желязков е с мярка за неотклонение „домашен арест“. На последното заседание по делото му той и защитникът му обясниха пред Софийския градски съд, че от известно време подсъдимият бил с влошено здраве. По думите им Желязков неколкократно получавал кризи и дори се налагало да викат Бърза помощ. Трябвало да спазва и строга диета. Причината за неразположението била именно заседналият куршум под лявото ребро. Той не можел да бъде изваден от хирурзите, тъй като било рисковано за живота на Очите. Съдът назначи тройна съдебномедицинска експертиза, която да установи какво е реалното здравословно състояние на Желязков и дали той може да изтърпява мярката си за неотклонение, или има нужда от постоянни медицински грижи.
 

Желязков пострада при престрелката между неговите хора и тези на Божидар Кузманов в заведение в Слънчев бряг през лятото на 2016 г. Тогава Очите бе ранен, а един от охранителите му – Сашо Японеца, загина. Желязков отговаря пред Темида за организирана престъпна група заедно с дъщеря си Станислава и още десетина души. Очите беше задържан през лятото на 2018 г. по обвинение за организиране на престъпна група за изнудване, палежи и разпространение на наркотици, която е действала от януари 2013 до август 2018 г. в Бургас, Ямбол, Несебър и Слънчев бряг. Той бе обявен за издирване и арестуван в хотел в Турция и през февруари 2019 г. екстрадиран в България. Процесът срещу него и бандата му обаче претърпя няколко провала, наложи се да бъде променян обвинителният акт, но все пак делото стигна до съдебна фаза.
 

Несебърският бос към момента изтърпява домашния си арест в къщата си в село Кошарица, община Несебър. Тя е собственост на фирма на съпругата му Антигона Янулис, с която са живели там в последните години, преди да бъде арестуван. Той носи денонощно електронна гривна, за да може да се проследява всяко негово движение.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.