Модна къща отдаде почит на Мария Калас с новата си колекция

0

Модната къща „Стефан Ролан“ показа своята нова колекция висша мода в Парижката опера вчера, като отдаде почит на оперната певица Мария Калас, съобщи Ройтерс.

Вървейки по грандиозното мраморно стълбище на операта, моделите показаха обемни бални рокли, докато гостите на дефилето наблюдаваха от балкона отгоре. Гласът на Калас отекваше из сградата през цялото време, предаде БТА.

В новата колекция френският дизайнер Стефан Ролан се заигра със симетрията, като демонстрира рокли с едно голо рамо и поли с цепка от едната страна. Дългите шлейфове бяха съпоставени с голи гърбове, а една от роклите дори беше разрязана през средата, за да разкрие корема на модела.

Наподобяващи скулптури обеци и метални орнаменти по тялото привлякоха вниманието на публиката – сред тях беше и златен орнамент, подобен на корал, който се прокрадваше по дължината на обърната нагоре яка.

Ролан е известен с пищните си композиции в дизайна. Едно от най-известните му творения е рокля с бели криле, която певицата Селин Дион носи за свое изпълнение по време на музикалните награди на „Билборд“ през 2017 г. в Лас Вегас.

Седмицата на висшата мода в Париж влезе в разгара си вчера с дефилето на френската модна къща „Шанел“. Началото на седмицата беше дадено в понеделник с колекциите на „Скиапарели“, „Диор“ и американската модна къща „Том Браун“.

Дефилетата ще продължат до 6 юли, като модните къщи, които предстои да покажат своите нови колекции, са „Валентино“, „Баленсиага“ и „Фенди“.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.