Мрачни времена! Пуснаха донос срещу Алла Пугачова, че давала пари за Украйна

0

Поредно доказателство, че живеем в тъмни времена!

Активист е поискал от руската Главна прокуратура да провери певицата Алла Пугачова за финансиране на украинските въоръжени сили. ТАСС съобщи, че въпросният активист е изпратил писмо до генералния прокурор Игор Краснов, с което агенцията разполага, пише Дир.бг.

В жалбата си активистът пише, че Пугачева, която живее в Израел, продължава да критикува „специалната военна операция“. Според него тя подкрепя културни дейци, които са напуснали Русия, критикува войната и се твърди, че предоставя финансова помощ на Украйна.

Той също така отбелязва, че неговият „Федерален проект за сигурност и борба с корупцията“ е установил „чуждестранно финансиране на дейността на Алла Пугачева и връзките ѝ със западните разузнавателни служби“.

На 11 април се съобщава, че активистът Виталий Бородин е поискал от Генералната прокуратура да образува наказателно дело срещу актрисата Лия Ахеджакова. Той твърди, че актрисата е критикувала решенията, взети от руския президент по отношение на „специалната военна операция“, и предполагаемо е финансирала украинските въоръжени сили (Ахеджакова отрича това).

След като започна руската инвазия в Украйна, Алла Пугачова и семейството ѝ напуснаха Русия. Певицата се завърна в страната през август. Тя заяви, че не планира да емигрира.

През септември съпругът ѝ Максим Галкин, който публично се противопоставя на войната, бе включен в регистъра на „чуждестранните агенти“. В отговор Пугачова се обърна към Министерството на правосъдието чрез Instagram с молба тя също да бъде обявена за „чуждестранен агент“. В поста си тя написа, че е солидарна със съпруга си, „честен, достоен и искрен човек, истински и неподкупен патриот на Русия“, който пожелава на страната си „мирен живот, свобода на словото“ и край на смъртта на хора „за илюзорни цели“. През октомври тя обяви, че е напуснала Русия и се намира в Израел.

През 2021 г. Виталий Бородин написа донос срещу журналистите от изданието „Проект“ и то беше обявено за „нежелана“ организация в Русия.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.