МУТРАФОНИ: Висаджията Личкана се офлянква за побоя над момиче

0

Каква опасност има, кажете просто че съм Ангел Личканов и затова съм в ареста. Гледа се не какво съм направил, а само името ми. Като бях в Пето районно един полицай ми каза “като дойде момичето и стана ясно, че си ти, един колега и каза да каже, че си я ударил“. Всичко е измислено, ако трябва ще се боря до край.

Това каза в Пловдивския окръжен съд ретро мутрата от ВИС Ангел Личканов, след като магистратите потвърдиха ареста му. 56-годишният ъндърграунд герой избухна, твърдейки че всички обвинения срещу него са скалъпени, а прокуратурата работи за журналистите.

Срещу него има образувани две досъдебни производства – за нападението над 23-годишна шофьорка на Асеновградско шосе и за агресия срещу шофьор на автобус, в резултат на която счупил стъкло. Двете прояви са само в рамките на няколко дни.

Ангел Личканов е задържан по обвинения за нанасяне на лека телесна повреда по хулигански подбуди, увреждане на чужда собственост и непристойно поведение, грубо нарушаващо обществения ред.

На 25 юни 54-годишният Таньо Костадинов управлявал поверения му автобус по бул. “Христо Ботев”. Между 21 и 22 ч. шофьорът бил в района около Централна гара, където заради ремонт движението се извършва само в едни платно. Мерцедес бил препречил пътя и Костадинов 2 пъти надул клаксона, за да привлече вниманието на двама мъже, които си говорели до колата.

Автомобила управлявал Личкана. Преместил го, но не било достатъчно. Според обвинението известният ъндърграунд герой се приближил до автобуса, разбил шофьорския прозорец и замерил неуспешно водача с паве. След това хванал микрофон от рейса и ударил Костадинов в слепоочието, а счупените стъкла порязали ръцете и тялото на 54-годишния мъж.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.