Ген. Суровикин Касапина бил таен VIP член на „Вагнер“

0

Руският генерал Сергей Суровикин, известен с ужасяващите прозвища Касапина от Сирия или генерал Армагедон ,е бил таен член на частната армия „Вагнер“. това съобщава CNN, като се позовава на документи, до които телевизията се добрала ексклузивно.

Доказателствата били предоставени от руския Центъра за разследвания „Досие“ и, ако се приемат за автентични, сочат, че генерал Суровикин е имал личен идентификационен номер в ЧВК „Вагнер“

Генералът се появява в списъка в компанията на най-малко 30 други високопоставени руски военни и служители от разузнаването, също VIP членове на военната компания на Евгений Пригожин.

Генерал Сергей Суровикин, който е заместник-главнокомандващ на руските сили във войната в Украйна не е виждан публично от миналата събота, когато пусна видео, в което призоваваше шефа на Вагнер Евгений Пригожин да спре бунта с . Оттогава местонахождението му остава неизвестно, припомня CNN.

Телевизионният канал е питал „Вагнер груп“ за разкритията на Центъра „Досие“, но не е получил отговор засега. Не е ясно какво представлява VIP членството във „Вагнер“, нито дали има финансови облаги от това. Припомняме, че и досега беше известно, че Суровикин има връзки с наемническата група, но документите повдигат въпроси относно близостта на висши членове на руската армия и „Вагнер“.

По време на краткия метеж на Пригожин бойците на „Вагнер“ успяха да превземат южния руски град Ростов на Дон, като на практика не срещнаха съпротива от руската армия.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.