Началник при Зуки се изцепи: Изкуственият интелект е доста глупав

0

Шеф от компанията на Марк Зукърбърк се изцепи, че изкуственият интелект е доста глупав.

Настоящите модели на изкуствен интелект (AI) са „доста глупави“, заяви Ник Клег, президент по глобалните въпроси на Meta. Клег бе вицепремиер на Великобритания в периода 2010-2015 година. След това той прие офертата за работа в Meta.

Хайпът донякъде е изпреварил технологията„, допълни Клег, цитиран от ВВС.

Големите езикови модели, които захранват чатботове като ChatGPT, основно съединяват точки в огромни масиви от текст и отгатват следващата дума в последователност. По същество към днешна дата изкуственият интелект зависи от огромни масиви от информация и не може да „мисли“ като човек. Дейността му е по-скоро статистическа.

Предупрежденията за екзистенциална заплаха, издадени от някои експерти по изкуствен интелект, се отнасят за системи, които все още не съществуват„, споделя Клег пред програмата Today на BBC.

Според експерта рисковете от изкуствения интелект са свързани по-скоро с езика на омразата и ползването им от недоброжелатели.

Междувременно Meta и Microsoft ще си партнират в пускането на комерсиалния чатбот Llama 2. Той ще бъде наличен и използваем чрез платформи на Microsoft като Azure.

Чувствам, че мога да твърдя без никакъв страх от противоречие, че LLMs, които предлагаме с отворен код, са по-безопасни от всеки друг AI LLMs, който е с отворен код„, заяви бившият британски вицепремиер. Той допълни, че опасенията от отворения код на AI са неоснователни. Клег разкритикува и критиците, хиперболизиращи опасността от изкуствения интелект.

Системата с отворен код на Meta не може да генерира изображения или да дава съвети за изграждане на био оръжие„, каза Клег.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.