НАГЛОСТ БЕЗ КРАЙ! Само за ден полицаите хванаха 38 да карат пияни

0

Въпреки засилените проверки и угрозата от отнемане на автомобила, народът пак сяда зад волана пиян на кирка!

Само в рамките на миналия ден са установени общо 38 шофьори, седнали да карат след употреба на алкохол. От тях 21 души са шофирали след употреба на алкохол от 0,5 до 1,2 промила, и 17 – с над 1,2 на 1000, петима са отказали тестване.

Под въздействие на наркотични вещества или техни аналози са засечени да шофират шестима водачи, а двама са отказали да бъдат тествани.

Общо 10 476 моторни превозни средства са проверени в рамките на разпоредената специализирана полицейска операция за спазване на Закона за движението по пътищата. Извършен е контрол на 12 926 водачи и пътници. Съставени са 2940 фиша и 594 акта за установени административни нарушения. Акцент в акцията е недопускане на управление от водачи, употребили алкохол, наркотични вещества и/или техни аналози, както и управление на МПС от неправоспособни шофьори.

За един загинал при катастрофа през изминалото денонощие съобщават от МВР на сайта си. През последните 24 часа в страната са станали 13 тежки пътнотранспортни произшествия, при които са пострадали 17 души.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.