Най-красивият италианец за 2019 г. иска да стане свещеник

0

Едоардо Сантини спечели титлата „Най-красивият в Италия“ през 2019 г. , което е мъжката версия на „Мис Италия“.

21-годишният тосканец, родом от Кастелфиорентино, оттогава измина доста път, който го изведе в крайна сметка до сегашното му решение да стане свещеник.

Откакто се окичи с титлата си, красавецът работи като модел и танцьор, изкара и курсове по актьорско майсторство. Тези сфери обаче не го карат да се чувства на правилното място. Така младежът стига до извода, че иска да се посвети на църквата.

„На 21 години баща ми е взел решението да се ожени за майка ми, защото е забременяла. На 21 години майка ми е станала майка, а аз се намирам на пътя, по който ще стана свещеник, ако Бог го поиска“, написа Едоардо в профила си в инстаграм. Той разказа, че през изминалите години е срещнал момчета, които му показали какво е църквата, и му дали сила да си зададе въпроси, които таял у себе си още от малък, но от страх не ги задълбочавал. Така първата стъпка я направил през миналата година, когато отишъл да живее с двама свещеници. „Това беше най-хубавото преживяване в живота ми, което ми позволи да срещна братя и във всекидневието си да намеря онзи отговор, който очаквах да дойде отгоре“,обяснява решението си Едоардо. Затова в края на годината за него било нещо естествено да отправи искане до епископа да започне подготвителната година, която ще го отведе до семинарията. Той е започнал да учи теология и се е посветил на работата си в две католически енории до Флоренция. Младежът не взел решението си лесно, най-вече заради опасенията „какво ще кажат хората за него“. Той обаче смята, че сам си бил „издигнал повече стени, отколкото имало в действителност“.

Пред в.“Национе“ тосканецът казва, че няма да изостави сферите на танците, модата и актьорското майсторство, защото те са част от неговите страсти, но че ще ги използва в различен контекст.

Едоардо в миналото бил и плувец, печелейки и национален шампионат в Маса Карара през 2022 г.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.