Най-тежката българка отслабна, отиде на море

0

Поредна бленувана мечта успя да сбъдне най-тежката българка! В разгара на лятото Деси от Ловеч най-накрая успя да отиде на море. 35-годишната жена е на почивка в Равда. Вече втора седмица Деси прекарва дните си на плажа, трупа тен и прави упражнения във водата.

„Много е хубаво тук! Чувствам се като дете с играчка. Ходя на плаж, разхождам се, прекрасно е“, радва се пред „България Днес“ Десислава.

Водната гимнастика е сред първите препоръки на докторите, които извършват операцията й за отслабване. Миналия месец Деси дори не можеше да си представи, че би могла да послуша съвета им. Липсата на средства сериозно затруднява семейството й и младата жена се бе ограничила до хранителен режим и разходки в родния си град.

„На гости съм при приятелка. Спя в тях, не си плащам нощувки, за това имах възможност да дойда на морето“, признава Деси.

Както сме ви разказвали в предишни броеве, Десислава бе затворник не просто в дома си, а в собственото си тяло. Тежеше над 200 кг. Чудовищното всекидневие я превръща буквално в развалина. Жената получава паникатаки. Вдига високо кръвно. Папиломи изникват непрестанно по тялото й. Зъбите й падат, не може да се храни нормално, като изпитва нечовешки болки всяка вечер.

Кампания на вестник “24 часа“ – “Карай умно – стигни жив“

Животът на Деси се преобръща наопаки преди 5 години. Тогава майка й претърпява тежка трудова злополука, след това прекарва и инсулт. Сърце не дава на борбеното момиче да остави най-близкия си човек в този труден момент. Деси застава неотлъчно до майка си. Улисана в грижите за родителя, Десислава намалява излизанията си. Стига до момент, в който тотално ограничава движението си и увеличава храната. Килограмите започват да се трупат неусетно, докато младата жена вече е толкова тежка, че не може да излезе от дома си.

Деси не бе виждала морето повече от 4-5 години. 300-те километра до родното Черноморие бяха непреодолими за нея. Почивка край водата й се струваше невъзможно, докато благодетели от цялата страна не й подадоха ръка и не й вдъхнаха кураж за живот. Сред ангелите на младата жена е и Росен Янчев. Певецът благодетел пое напълно безвъзмездно операция за сваляне на килограми в Турция. Росен много добре разбира състоянието на Деси, тъй като самият той минава по същия трънлив път преди години. Заедно с фондацията MyChange Bulgaria, чийто основател е Янчев, покриват и всички лекарства и хранителни добавки на Десислава за една година напред. По този начин подсигуряват спокойствие и грижа за младата жена и семейството й, които са в затруднено положение. Деси е твърдо решена да си вземе живота в ръце и да се бори със здравословните си проблеми. След връщането си в България Десислава е на течна храна две седмици, след което минава на режим, който спазва и до днес.

„Не ям нищо тестено и не пия газирано. Наблягам на салати, плодове и млечни продукти. Разхождам се и се наслаждавам на времето с приятели“, допълва ловчанлийката, която успява да свали над 30 кг.

От благотворителната фондация „Подай ръка, заедно за по-добро бъдеще“ също взимат историята на Деси присърце и помагат с каквото могат.

„Деси бе забравила какво е разходка, чист въздух, среща с приятели, природа и всичко, което ние наричаме нормалност. Днес е неузнаваема! Продължава да се бори и да сваля килограми. Ще заживее отново своя живот и нормалността в дните й вече е факт. Пожелаваме й да не спира да е толкова борбена и силна“, споделят от фондацията.

Деси ще има нужда от още подкрепа, за да се възстанови напълно. Единствените й неосъществени мечти до момента са да си намери работа и да оправи усмивката си. Дентална клиника от София е поела ангажимент да извършат напълно безплатно лечение на зъбите й, след като се възстанови напълно от операцията в Турция. Всеки, който желае да я подкрепи, може да се свърже с „Подай ръка, заедно за по-добро бъдеще“ на телефон 0893/025-067 или на 0888-02-04-67, както и да дари на:

BG60STSA93000027878362

Основание: Дарение за Подай ръка

PayPal: bg.organizationfbf@gmail.com

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.