Написаха книга за Кеворк Кеворкян

0

„Тореадор. Кеворк Кеворкян – воля да побеждаваш“ е заглавието на новата книга на проф. д-р Маргарита Пешева. Текстът е посветен на журналиста и водещия, превърнал професионалния си живот в телевизията в легенда, разказва авторката.

По думите й в предаването „Всяка неделя“ Кеворк Кеворкян е проявявал ерудиция, работохолизъм и постоянен стремеж към съвършенство. Целта на книгата е да разкаже обективно за работата на журналиста в националната телевизия, за развитието на предаването като телевизионен продукт и да представи това, което се е случвало „зад кадър“. „А то съвсем не изключва силния егоцентризъм на водещия и неговия много труден характер, които през годините задават тон за сложните отношения между него и екипа на „Всяка неделя“, коментира проф. Пешева.

Кеворк Кеворкян и неговата „най-голяма любов“ – „Всяка неделя“, са медиен еталон за качествена телевизионна журналистика до днес, пише авторката. Книгата е разказ за нелеката съдба на истинската телевизионна журналистика, която по времето на ранната телевизия у нас направи сериозен творчески пробив за представяне и осмисляне на националната съдба, разказва още авторката.

„Тореадор. Кеворк Кеворкян – воля да побеждаваш“ се издава от „Фабер“.

Проф. д-р Маргарита Пешева е изследовател в областта на масовите комуникации, радио и телевизионната среда, история на телевизията, медийната регулация и дигиталните медии. От 2001 г. до 22 юни 2010 г. е член на Съвета за електронни медии (СЕМ) и два мандата е негов председател. Автор е на научни монографии като „Телевизията – политическата машина“ (1992), „Телевизионното махало“ (1993), „Дворецът на Дедал. Телевизионният лабиринт. Опит за история на Българската телевизия“ (1994), „Телевизия в преход“ (1995), „Брод. Визуалната култура: 2000-1983г“ (2000), „Обърнатото огледало. Медийни анализи и критика: 2003 – 1990“ (2003), „Радио и телевизионната среда: 2001 – 2010 г. Демография, програми, аудитория, поведение“ (2011) и „СЕМ: Регулаторни практики: 2001-2010“ (2013). 

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.