Не било само хомофобия! Русия забрани смяната на пол, за да не скатават мъжете от армията

0

Ти да видиш! В отчаяни времена се прибягва до отчаяни мерки! Русия е прибегнала към забрана за смяна на пола в страната не само заради хомофобията, която е официална доктрина на Кремъл, но и заради сериозни проблеми с осигуряването на мъже за армията, предава руският телеграм канал „Сталингулаг“.

Борбата със западното разложение, която включва и борба с хомосексуализма и „сексуалните извращения“ е част от идеологията на Русский мир, но се оказва, че законодателната забрана за смяна на пола има и други измерения. Тях ги разясни пред РИА Новости депутатката от компартията на Руската Федерация и председател на Комитета на Държавната дума по въпросите на семейството, жените и децата Нина Останина. Оказва се, че вратичката за смяна на пола била използвана в Русия след нахлуването в Украйна и за скатаване от казармата.

„Някакви там тарикати, специалисти лекари от всякакъв вид, юристи и помагачи създават кантори и, ето, вече имаме статистика. Ако през 2016 г. 142 души са търсили смяна на пола, то през 2022 г. техният брой вече е 996. И започна тревога, момчетата искат да избегнат мобилизация. Ами извинявайте, ние сами сме я отворили тази вратичка. Затова сега въведохме поправка. Законопроектът вече е по регионите, но искам предварително да ви кажа, че той вече получи одобрение, болшинството от депутатите са сложили подписите си под този закон“, каза Нина Останина, цитирана от Офнюз.

На 30 май „Ведомости“ съобщи, че в Държавната Дума на Руската федерация, долната камара на парламента, е внесен законопроект за забрана на смяната на пола в Русия. Проектът е внесен от група от почти 400 от общо 450 депутати от Думата, начело със председателя на долната камара Вячеслав Володин. Документът предвижда въвеждане на забрана за медицински операции по смяна на пола.

За да може да бъде въведена такава забрана се предлага внасянето на поправка във федералния закон „За актовете за гражданското състояние“, както и в закона „За основите на защитата на здравето на гражданите в РФ. Поправката в последния ще разрешава операция за смяна на пола само в случай на вродени аномалии у децата.

„На медицинските работници се забранява формирането у човека на първични или вторични полови белези на другия пол“, се казва в законодателния проект.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.