Нели от „Търси се“ се разведе след 17 г. брак

0

Водещата на “Търси се“ Нели Хаджийска сподели в предаването „Преди обед“, че от началото на годината е официално разведена със съпруга си Данаил. Тя беше категорична, че в крайното им решение няма намесен трети човек, а фактът, че двамата с мъжа ѝ са престанали да гледат един на друг като партньори, а по-скоро като приятели.

„Последните две години ме промениха много, случи се една мощна вътрешна трансформация, с която започнах да се виждам и да обичам себе си, започнах да разговарям с душата си“, разказа Нели.

За нея всичко се променило в момента, в който започнала да изпитва едно особено усещане в любовта. Двамата със съпруга ѝ са заедно от 17 години, време, през което „се сраснахме и престанахме да се гледаме като индивиди.“

„Ние имаме много дълъг път, през който сме имали много големи изпитания. Трудната поява на децата, отглеждането, това, че аз не спрях да работя през цялото време, не съм спирала нито за един месец. Но отчуждението не беше веднага след децата, напротив връзката ни след това стана лека. По-скоро се случи, когато престанахме да виждаме другия в неговата промяна, а всеки се променя. Беше трудно да признаем, че тази дълголетна любов не те вдъхновява, а е по-скоро приятелска, превръща се в битово отглеждане на деца“, разказа Нели Хаджийска.

Тя е категорична, че „децата остават наши.“

“Аз съм дете на разведени родители, затова имах смелостта да го направя. Истинският провал е да останеш във връзка, в която не си щастлив“, заяви Нели.

Тя даде да се разбере, че, макар да са разведени от началото на 2024 г., до това решение стигнали след година и половина, през която ходили на терапевт, констелации, църкви, манастири, за да разберат какво се случва в семейството.

Нели и съпругът ѝ осъзнали, че няма как да върнат онази връзка, която са имали. Нели е категорична, че в разрива на отношенията им няма намесен трети човек, а е било „чисто осъзнаване, че вече не е това, което е било.“

Духовният път, по който тръгнала Хаджийска също се оказал причина за отчуждението им, защото тя нямала с кого да обсъжда литературата и темите, от които се интересувала.

По думите на Нели, двамата с вече бившият ѝ съпруг са успели да се разделят точно преди да стигнат до токсичност и поради тази причина „обичта ни ще е вечна“. Водещата обясни, че с днешна дата се чувства като тийнейджър, има свободно време, което прекарва в неща, които са ѝ интересни.

По отношение на децата, двамата с Даниел били откровени за случващото се в семейството, като момчетата ѝ приели добре ситуацията.

Освен промяната в личния си живот, Нели поема и по още един път в професионалното си поприще – тя ще прави свой подкаст, който стартира на 19 февруари.

„Приятели, имам да Ви споделя нещо много съкровено и важно за мен! След дълъг, личен път на трансформация и духовно израстване на 19 февруари стартирам моя нов проект – MINDКаст. Създадох една духовна работилница, в която обединявам популярни лица и техните духовни и психологически ментори, които им помагат да вървят в пътя на светлината. Основната линия на това пространство ще бъде – АВТЕНТИЧНОСТТА! Хората, такива, каквито са, нормализиране на кризата и болката, бягство от най-голямата болест на съвремието – стремежа към привидно съвършенство, зад което се крият бездни от травми и липса на любов към себе си“, написа Нели Хаджийска за новия си проект.

Сред първите ѝ гости ще са Хилда Казасян, която ще представи двама от своите духовни ментори – медитаторът Милена Голева и терапевтът по тета лечение Мария Шопова.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.