New York Times съсипа Гришо: Прехвален играч

0

Материал в колаборация между престижните издания New York Times и The Athletic излезе за тенис ракета №1 на България и настоящ №10 в света – хасковското чудо Григор Димитров. Той бе публикуван около седмица преди старта на сблъсъците от основната схема в Уимбълдън.

„Десетилетие след първия му полуфинал на Голям шлем, това остава и най-доброто му постижение на „мейджър“.

Историята на Димитров не представлява всичко това, което се състои. Погледнато от дистанция, изглежда сякаш това е класически случай на прехвален играч, който не може да стигне пълния си потенциал, играч, който е стигал три пъти до полуфинали на Голям шлем, но никога не е печелил „мейджър“.

Всъщност е доста по-сложно. А сега Димитров пристига на Уимбълдън преобразен и въпреки че разочароващо отпадна рано-рано в Куинс, той се радва на най-добрия и постоянен тенис, който показва, от години насам“ – пишат колегите в началото на материала.

Те са на мнение, че „вратата пред Григор“ не е затворена и той все още може да стори немислимото и да спечели турнир от Големия шлем – въпреки че е на 33 години. Освен това подчертават, че на Уимбълдън ще бъде сред малкото топтенисиси, които ще се чувстват комфортно на трева.

„Дотук всичко е страхотно. Направих много неща по правилния начин и се чувствам на добро място. На мястото, на което се намирам в моято кариера, имам лукса да избирам и да отделям турнирите, на които да участвам. Този период сега винаги е бил по-сложен, с няколко доста трудни турнира. Това е времето от годината, в което даваш всичко, на което си способен“ – споделя самият Гришо пред The Athletic.

„Димитров заема своята роля като един от най-опитните на тура сериозно. Той е част от съвета на играчите на ATP за втора поредна година и освен Джокович е най-възрастният тенисист в топ 20 на световната ранглиста“ – пише в материала.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.