Нова песен на „Бийтълс“! Събра за часове 10 млн. гледания (Видео)

0

Now And Then (от англ. „Сега и после“) е името на новата песен на „Бийтълс“, която от часове е в мрежата и вече събра над 10 милиона гледания. Това е последната песен на великата ливърпулска четворка и се появява 53 години след разпадането й.

Музиката за песента е написана през 1979 г. от Джон Ленън, когато той прави и демо запис. Този запис остава в ръцете на вдовицата му Йоко Оно, разказа журналистката Елена Розберг по БНТ.

През 1995 г. тримата от „Бийтълс“ – Пол Маккартни, Джордж Харисън и Ринго Стар, се събират и решават да извлекат гласа на Джон Ленън от записа, да запишат своите партии – бас, китара и барабани, да смесят и да подарят на света новата песен на света. Защото за да е нова, трябва да бъде използван оригинален музикален материал, който събира и четиримата. Тогава не успяват.

Чак през 2021 г. Питър Джаксън, режисьорът на „Властелинът на пръстена“, прави филм за „Бийтълс“, наречен Get Back (от англ. „Завръщане“). Именно тогава успяват все пак да извлекат гласа на Джон Ленън и записват песента.

Впрочем Пол Маккартни казва, че след тази песен вече няма да има нищо ново на групата, въпреки че има запазени и други нейни демо записи

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.