ОФИЦИАЛНО: Делян Пеевски кандидат за лидер на ДПС (ВИДЕО)

0

Шефът на парламентарната група на ДПС Делян Пеевски официално обяви, че се кандидатира за председател на партията.

По-рано днес той откри сам заседанието на Централния съвет (ЦС) на партията, на което беше решено Националната конференция за избор на нов председател да се проведе на 24 февруари. В петък са били гласувани оставките на зам.-председателя на партията Ахмед Ахмедов и на лидера на младежкото движение Сезгин Мехмед.

Почетният председател на ДПС Ахмед Доган не се появи на заседанието, въпреки очакванията именно той да го ръководи, но дистанционно похвали Пеевски и го нарече „феномен“.

„Аз се кандидатирам. Всеки един може да се кандидатира. Изборът на председател на ДПС ще е демократичен и прозрачен. Всеки член на ДПС, номиниран от структурите, може да се кандидатира. ДПС ще има един председател“, каза Пеевски, който в началото на заседанието на ЦС влезе сам в залата и седна на масата пред съпартийците си, които го посрещнаха на ръка и с ръкопляскания.

Неофициално от месеци се знае, че Пеевски, който след оставката на Мустафа Карадайъ стана едноличен шеф на депутатите от ДПС, иска да стане официален председател на партията.

Освен Пеевски като евентуални кандидати за председател през последните седмици се спрягаха настоящият евродепутат Илхан Кючюк, доскорошният кмет на Кърждали Хасан Азис, както и депутатът от ДПС Филиз Хюсменова.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.