Опит за атентат над главния прокурор, имало ли е теч на информация

0

Проверяват теч на информация за маршрута на главния прокурор, тъй като е трябвало да пътува по план за Турция, а се е отказал в последния момент, информира бТВ. Гешев е останал в страната заради събитие на младшите прокурори.

По време на инцидента главният прокурор е пътувал в бронирания автомобил, с който беше и на визитата в Украйна преди дни- По колата има щети, както и по дървета край пътя, в резултат от взрива. Предполага се, че във взривното устройство, което бе взривено пред една от колите на кортежа на обвинител №1, е имало сачми.

Опитът за покушение стана около 11:45 край пътно ханче в местността „Ярема“ в посока Самоков, на остър завой, в момент, в който е валял проливен дъжд предаде репортер на БНР, като се позова на очевидци.

Пострадали от взрива няма, а главният секретар на МВР Петър Тодоров опроверга първоначалните информации за ранен служител на НСО.

Според очевидците се е чул много силен взрив. Те са пътували след кортежа, 6-7-а кола, съобщава БНР.

Временно е ограничено движението по път III-181 София-Железница-Ковачевци-Белчински бани поради криминален инцидент. Всички пътуващи от София до Самоков и обратно се движат без ограничения по път II-82 София-Пасарел-Самоков, информира АПИ.

Колите, които стигат до мястото на инцидента в посока Самоков, са връщани от полицията. Препоръчва се пътуващите за Самоков да използват пътя през Панчарево.

Дори собствениците на вили в „Ярема“ трябва да стигнат до къщите си пеша, а излизащите в посока София са подложени на проверка от полицията.

На мястото има екипи на жандармерията и на НСО.

По информация на БНР по случая ще бъде образувано досъдебно производство за престъпления срещу републиката. То ще бъде водено от Софийската градска прокуратура.

Директорът на Националната следствена служба и зам.-главен прокурор Борислав Сарафов работи на място. Вътрешният министър Иван Демерджиев също пътува към мястото на инцидента.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.