Осъдиха Доналд Тръмп на $5 млн. за гаври с писателка

0

Доналд Трампа е осъден да плати 5 милиона долара обезщетение за сексуално насилие над писателката Eлизабет Джийн Карол през 90-те години на миналия век и за оклеветяването ѝ след това, обявявайки я за лъжкиня, съобщи Ройтерс.

“Днес светът най-накрая знае истината“, каза Карол в изявление. “Тази победа не е само за мен, но и за всяка жена, която е страдала, защото не са ѝ повярвали“, посочи тя.

Бившият президент на САЩ, който води кампания за връщането си в Белия дом през 2024 г., ще обжалва, каза неговият адвокат Джоузеф Такопина пред репортери пред сградата на федералния съд в Манхатън.

Според съдебното решение Тръмп трябва да плати на писателката общо 5 млн. долара – 2 млн. долара за тормоз и 3 млн. долара за клевета.

Тръмп нарече решението на съдебните заседатели срамно и лов на вещици.

„Нямам абсолютно никаква представа коя е тази жена. Това решение е позор и продължение на най-големия лов на вещици в историята“, написа той в социалните мрежи.

Засега Тръмп няма да плаща, докато делото е в процес на обжалване, посочва Ройтерс.

79-годишната  Карол свидетелства по време на гражданския процес, че Тръмп, който е на 76 г., я е изнасилил в съблекалнята на универсалния магазин “Бергдорф Гудман“ в Манхатън през 1995 г. или 1996 г., след което е накърнил репутацията ѝ, като написал през октомври 2022 г. в социалната си платформа, че твърденията ѝ са „пълна измама“  и „лъжа“.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.