Осъдиха рапър заради Леонардо дирапър Каприо

0

Рапър от групата Fugees беше осъден в сряда след процес за политически конспирации за милиони долари, който включваше показания на актьора Леонардо ди Каприо.

Праказрел „Прас“ Мишел беше обвинен в насочване на пари към кампанията за преизбиране на Барак Обама през 2012 г. чрез сега укриващия се малайзийски финансист Джо Лоу – един от основните финансисти на филма „Вълкът от Уолстрийт“, в който участва ди Каприо.

Мишел също беше обвинен в опит да спре разследване на Министерството на правосъдието и да повлияе на дело за екстрадиция от името на Китай при администрацията на Тръмп. Той е известен като основател на хип-хоп групата The Fugees от 90-те години.

Жури във Вашингтон, окръг Колумбия, федерален съд го призна за виновен по всички обвинения, включително заговор и действие като нерегистриран агент на чуждо правителство. Защитата твърди, че Мишел просто е искал да направи пари и е получил лош правен съвет, докато се преоткрива в света на политиката.

След присъдата рапърът предпочете да не коментира, но неговият адвокат сподели, че е „изключително разочарован“ от решението и планира да обжалва. „Това не е краят, уверен съм, че в крайна сметка ще победим“, каза адвокат Дейвид Кенър.

Лео ди Каприо не беше изправен пред обвинения в процеса, но показанията му изиграха жизненоважна роля. Актьорът от „Титаник“ обясни, че се е запознал с Мишел през 90-те години зад кулисите на концерт на Fugees.

Финансистът Джо Лоу става редовен дарител на благотворителната фондация на актьора и в крайна сметка му предлага идеята да осигури основното финансиране за „Вълкът от Уолстрийт“. Ди Каприо каза, че е проверил внимателно финансирането и легитимността на Лоу, преди да влезе в бизнес отношения.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.