ОЩЕ ОТЛИЧИЯ: Оскарите с нова категория

0

Бордът на управителите на Академията за филмово изкуство и наука обяви приятна изненада, като заявиха, че добавят нова категория – Оскар за най-добро постижение в кастинга. За първи път тя ще бъде връчена на 98-ата годишна церемония за филми през 2025 г.

Това е първата нова категория, създадена от Академията от 2001 г. насам. Клонът на кастинг директорите е създаден през юли 2013 г. и има близо 160 членове.

„Режисьорите за кастинг играят съществена роля в създаването на филми и с развитието на Академията ние сме горди да добавим кастинг към дисциплините, които признаваме и възхваляваме“, казаха главният изпълнителен директор на Академията Бил Крамър и президентът на Академията Джанет Янг.

„От името на членовете на клона на кастинг директорите, бихме искали да благодарим на Борда на управителите, Комитета по наградите и Академията ръководство за тяхната подкрепа. Тази награда е заслужено признание за изключителните таланти на нашите кастинг директори и свидетелство за всеотдайните усилия на нашия клон“, казаха шефовете на клона на кастинг директорите на Академията Ричард Хикс, Ким Тейлър-Колман и Дебра Зейн.

Правилата на категорията за допустимост и гласуване за наградата ще бъдат обявени през април 2025 г. с пълните 98-ми правила за наградите Оскар.

Спецификата на връчването на наградата ще бъде определена от Управителния съвет на Академията и нейното административно ръководство на бъдеща дата.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.