От болницата: Проговори жената на пернишкия прокурор

0

Не съм жертва на домашно насилие, сама паднах, беше просто битов скандал. Това каза пред  NOVA Биляна Михайлова – съпругата на пернишкия прокурор Бисер Михайлов, който вчера беше обвинен за побой над нея.

Биляна Михайлова, която в момента се намира в болница, отрича да е жертва на домашно насилие. Разказва, че среднощният конфликт между нея и съпруга ѝ е обикновен битов скандал. 

Часове след ареста на пернишкия прокурор Бисер Михайлов за побой, Стоян Нешев разговаря със съпругата му Биляна, която според обвинението е жертва на домашно насилие. Свързваме се с нея през видеовръзка, тъй като е в болница.

– Как сте, как се чувствате? И къде сте сега?

– Благодаря ви! Добре се чувствам. В момента съм в болница. Оставиха ме под наблюдение за известно време, но нямам някакви оплаквания.

– Виждам синина под окото ви. Тя следствие на какво е?

– Най-вероятно е следствие от удара от падането. Имах някакъв лек оток, който впоследствие премина надолу към окото.

– Но не е от побой тази синина? Така ли да разбирам?

– Не. Не е.

Според Биляна случилото се с мъжа ѝ е семеен скандал. „Категорично не съм жертва на домашно насилие. Снощи се случи обикновен спор между нас, който прерасна в скандал. Обикновен битов скандал, какъвто има във всяко семейство“, твърди тя. 

– А как така се случи, че и полицията и прокуратурата станаха съпричастни към този ваш семеен скандал? 

– Нашата дъщеря беше в банята по това време и след като чула нашия ескалирал спор – се е обадила на 112.

Жената разказва, че не е имало очевидци. „Имам травма на главата, която е от падане на земята. По-скоро мисля, че се спънах. Или загубих равновесие по-скоро и след това паднах и оттам ми е тази травма на главата“, твърди тя. 

– Но мъжът ви посягал ли ви е?

– Мъжът ми не ми е посягал и не ме е удрял.

– Вие губила ли сте съзнание?

– Не, може би от силния адреналин, от емоциите, които изпитах по време на този скандал. След това дъщеря ми, когато извика полицията и  дойде линейка  – просто си мислех, че ми се губят някои моменти. Но сега вече осъзнавам какво се е случило и не съм губила съзнание.  Не съм свидетелствала срещу съпруга си. Дадох обяснения, които Ви разказах и на Вас. Казах им, че не си спомням някои неща, за които впоследствие осъзнах, че нямам загуба на памет, и си ги спомних много добре.

– А възможно ли е да не сте свидетелствала срещу него, защото ви е страх?

– Не, категорично не ме е страх.

Проблемите на семейство Михайлови с правосъдието започнаха миналата година, когато синът им Васил стана подсъдим по няколко дела за нанесени телесни повреди и закани с убийства.

– Израснал ли е вашият син в семейство на насилник?

– Не, категорично не е израснал в семейство с насилие.

– Готова ли сте да заживеете пак със съпруга си под един покрив, защото чухме  прокуратурата да казва, че ще му иска постоянен арест, тъй като е опасен за вас?

– Не смятам, че съпругът ми е опасен, за да живеем под един покрив. Мисля, че станалото между нас може да се поправи. Да го разрешим ние между нас, не пред медиите и държавата.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.