Пак беля: Затварят АМ „Тракия“ за ремонт

0

От утре, 19 юни, ще бъде ограничено движението в платното за София, в района на виадукта при 67-и км на автомагистрала „Тракия“. Трафикът ще бъде пренасочен двупосочно в платното за Бургас, съобщиха от пресцентъра на Агенция “Пътна инфраструктура” (АПИ).

Временната организация ще бъде въведена, за да продължи подмяната на дилатационни фуги на мостовото съоръжение. При необходимост в края на работната седмица – в петък, когато много хора тръгват на път, и в неделя, когато повечето шофьори се прибират към столицата, в отсечката ще бъде организирано реверсивно движение. Тогава ще бъдат обособени по две ленти в посоката с интензивен трафик.

Предвидено е ремонтните работи да завършат до 10 юли.

Движението по автомагистрала „Тракия“ в участъка от 11-и до 16-и км в платното за София бе спряно между 9-и и 16 юни заради ремонт на фугите на мостовите съоръжения при 13-и и 16-и км в платното за София.

От АПИ се извиняват на шофьорите за причиненото неудобство, но ремонтно-възстановителните работи са наложителни, за да се осигури безопасното пътуване по автомагистралата. Апелът към водачите е да карат внимателно, със съобразена скорост, да спазват стриктно пътната сигнализация и да не предприемат рискови изпреварвания, с които да застрашат безопасността и живота на всички пътуващи.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.