Пълен потрес! Излиза порно с Мишел Уелбек въпреки волята му

0

Холандският съд разреши пускането на порнофилма „Kirac 27“ с участието на известния писател Мишел Уелбек. Против неговата воля.

Мишел Уелбек загуби и второто дело срещу излизането на секс филма „Кирак 27“. Това съобщи френската информационна агенция АФП.

Филмът, който показва как Уелбек прави секс с по-млади жени, може да излезе публично против волята му.

За да предотврати това, френският писател бе завел дело срещу продуцента на „Kirac 27“ Стефан Руитенбек от артистичния колектив на Kirac.

Това дело беше отхвърлено от съда в Амстердам във вторник следобед с аргумента, че договорът, подписан от автора, е „небалансиран, но не и нищожен“.

Също така е „неразбираемо защо Уелбек е участвал в записите, ако е намерил споразумението за проблематично“. Освен това ищецът би имал достатъчно време между подписването на договора и снимките, за да откаже да участва във филма.

Уелбек оспорва валидността на договора си с Kirac в съда, като каза, че е бил депресиран по време на снимките на филма.

Той споделя още, че бил уморен и пиян, когато подписвал договора и не знаел реално „в какво се забърква“.

Присъдата на холандския съд е „много разочароваща“ за Уелбек, това казва холандската му адвокатка Жаклин Шаап пред АФП.

Това бе второто съдебно дело, което авторът заведе неуспешно срещу артистичния колектив Kirac.

По-рано през февруари френски съдия постанови, че трейлърът на „Kirac 27“, пуснат през януари, не нарушава поверителността на Уелбек. Въпреки това премиерата на филма, първоначално планирана за 11 март, беше отложена за неопределено време.

В част от кадрите в порнофилма, участва и съпругата на Мишел Уелбек. Той споделя в интервю пред Süddeutsche Zeitung, че това е най-глупавото нещо, което е правил в живота си. 

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.