Папата излезе от болницата: Жив съм

0

Папа Франциск беше изписан от болницата „Агостино Джемели“ в италианската столица Рим, където беше приет с вирусен бронхит. Така той ще успее да присъства на литургията по повод Палмова неделя, която ще бъде отслужена утре, обяви Ватиканът.

„Все още съм жив“, пошегува се главата на Римокатолическата църква пред събралите се журналисти на излизане от болницата. „Преди това, папата поздрави ръководството и целия медицински екип и медицински персонал, които бяха с него тези дни“, се казва в съобщението. 

След като поговори с някои от събралите се пред болничното заведение хора и представители па медиите, папата седна до шофьора в бял фиат 500, с който си тръгна от болницата.

Изписването на Франциск беше предавано пряко от телевизия „РАИ нюз-24“.

Припомняме, че папа Франциск постъпи в лечебното заведение в сряда с дихателни проблеми и температура, след като се е почувствал зле след групова аудиенция. Ден по-късно лекарите обявиха, че 86-годишният папа е с вирусен бронхит, но лечението с антибиотици действа и състоянието му се подобрява значително. 

В последно време здравето на папата, който е на 86 години, е крехко, припомня Франс прес. Франциск тази година отбеляза 10 години от избирането си за глава на Римокатолическата църква.

Но и като млад Хорхе Берголио, както е светското име на Франциск, е имал сериозни здравни проблеми. На 21-годишна възраст той е бил на прага на смъртта заради плеврит и част от белия му дроб е отстранен тогава.

По времето, когато е бил архиепископ на Буенос Айрес Хорхе Берголио, е бил лекуван чрез китайска акупунктура заради болки в гърба. Имал е проблеми и с камъни в жлъчката, а през 2004 г. е имал „временен“ проблем със сърцето заради леко артериално стесняване.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.