Педофил? Изритаха учителя от Ямбол, снимал момчета в тоалетната

0

Прокуратурата разпореди полицейска проверка в Езиковата гимназия „Васил Карагьозов“ в Ямбол по сигнал на директора за учител, поставил заснемащ телефон в ученическата тоалетна, което навявя съмнения за педофилия. След заседание на етичната комисия в училището днес стана ясно, че 24-годишният преподавател по английски език е уволнен.

„Изключително скандално и уронващо престижа на гимназията, силно разклащащо психиката на децата. Шокирани сме именно защото никой не е очаквал от този колега, който е и наш бивш ученик да направи подобно безумие“, каза пред журналисти говорителят на гимназията Росица Бакалова, учител по български език и литература.

На 13 ноември ученик намира в кошчето на тоалетната записващ видео телефон. „Твърденията на ученика, че той е взел телефона, изгледал е клипа, видял е себе си и как е записано, че колегата поставя телефона“, каза още говорителят на гимназията.

Учителят по английски е признал, че е сложил там телефон, но с друга цел. „Неговата версия е, че били му изчезвали разни неща. За мен това са доста нелепи и скалъпени обяснения. По-късно в показанията си пред полицията е казал, че е изхвърлил телефона“, обясни Бакалова.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.