Певицата Рут Колева: Кметицата изобщо не поддържа паметника в Перущица

0

Не са ме викали повторно в полицията там, каза изпълнителката на откриването на своята фотоизложба

„Не са ме викали повторно в полицията в Перущица. Но кметицата не поддържа паметника на героите“, каза за „България Днес“ певицата Рут Колева малко преди откриването на първата си самостоятелна фотоизложба в известна столична галерия.

Младата поп звезда добави, че не е мислила да повтори акцията си от паметника в Перущица от миналата година, който предизвика свещения гняв на БГ патриотарите. Скандалът гръмна, след като изпълнителката качи свои снимки в социалните мрежи, на които се вижда, че е възседнала паметника на героите в Перущица почти по голи кълки. Тогава Рут обяви, че монументът е в плачевно състояние и призова не на думи, а на дела да почитаме паметта на хората от националния ни пантеон. Това още повече разяри кметицата на родопското градче и в крайна сметка се стигна до намесата на полицията, съзряла в поведението на Рут едва ли не „вандалство“ и „оскверняване“ на всенародна светиня.

Кметицата на Перущица
Кметицата на Перущица

Предизвикателната певица бе привикана да дава обяснения в местното полицейско управление през есента на миналата година. И досега обаче тя не желае да огласи в какво качество – на свидетел или на обвиняема.

„Не съм решила още дали да повторя тази акция с друг паметник“, двоуми се Рут Колева, но искриците в погледа й издават, че на пърформанса в Перущица „следва продължение“.

На откриването на вернисажа тя демонстрира ведро настроение и отлични комуникативни умения към гостите, повечето от нейната възрастова група. По тази причина и спонтанният дрескод за събитието бяха тишъртки, дънки, маратонки и разноцветни лодени (мъжка горна дреха – б.а.) с качулки „на кръпки“ в различни цветове, особено хитови сред младежите, занимаващи се с изкуство.

За това, че Колева притежава и още артистични таланти, разбираме от нейните необикновени кадри. Те са „уловени“ от професионален обектив, подчерта изкуствоведката и куратор на галерията Весела Ножарова. От нейното встъпително слово се разбра още, че за разлика от някои БГ величия, Рут е използвала пътуванията си из екзотични кътчета на земята не за хвалби в социалните мрежи, а за да създава изкуство.

„Нейното фотооко е видяло онова, което, дори и необичайно, невинаги се забелязва от хората и най-важното – те не му отдават дължимото внимание“, обобщиха майстори на арт фотографията, уважили фотовернисажа.

Гостите на арт събитието охлаждаха вълнението с коктейли от червено кампари и бяло вино в огромни бокали, пълни догоре с лед. Дълга съвместна обиколка из изложбената зала направи заедно с певицата лидерът на ЛГБТИ организацията „Глас“ Симеон Василев.

„Имам мнение за случая с Емили и скандалния клип и ще го изразя публично“, обеща за вестника Василев.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.